Nieuws

Nieuws categoriën

11/01/2018

Wil jij schoon en energiek het voorjaar in? Van 19 t/m 23 maart 2018 organiseren Selma Bijl en Irma van Dort een detox 5-daagse.

Lees verder
06/01/2018

De start van een nieuw jaar is voor veel mensen een moment om vooruit te kijken en goede voornemens te maken. Een van die goede voornemens kan zijn dat je een nieuwe studie wil beginnen.

Lees verder
26/09/2017

Hoofdpijn? Faalangst? Terugkerende infecties? PMS? Vermoeidheid? Niet lekker in je vel?
Overweeg eens een andere aanpak en meld je aan bij een van onze stagepraktijken!

Lees verder
31/08/2017
Een samenvatting van de kern van onze opleidingen

Een impressie over onze vakopleidingen.

Oriënteer jij je momenteel op een opleiding Natuurgeneeskunde of Klassieke homeopathie? Heb je nog vragen over de wijze waarop het onderwijs binnen de HvNA geregeld is? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 026-3695630 of per mail info@hvna-opleidingen.nl!

11/11/2016

HvNA, nieuwsarchief, Leonie Scheutjens

Oud-student Leonie Scheutjens is geen doorsnee voorbeeld van een hbo-student. Zij stroomde 6 weken na de start in, werkte de eerste 3 jaar nog fulltime, verbouwde haar huis en zette in haar vierde jaar een kindje op de wereld. Door wilskracht en met een duidelijk doel voor ogen rondde zij in 2015 haar vijfjarige opleiding af.

Lees verder
11/11/2016

HvNA Staatscourant btw vrijstelling

Na het voeren van een lange strijd, zijn alle CAM-therapeuten in Nederland met ingang van 1 mei 2016 officieel vrijgesteld van btw. CAM is een afkorting van Complementary Alternative Medicine en wordt in Nederland ook wel Complementaire alternatieve geneeskunde genoemd.

Lees verder
11/08/2016

Na een periode van goed overleg vindt op 1 september 2016 de officiële overdacht plaats van de School voor Homeopathie te Amersfoort aan de HvNA. Na 24 jaar de oudste en grootste homeopathie opleiding van Nederland te zijn geweest, was het tijd voor opleidingsdirecteur Gregoir om met pensioen te gaan en een vervolg voor de opleiding te organiseren.

Lees verder
11/08/2016

HvNA Boehnninghausen methode

Twaalf jaar geleden legde de HvNA contact met wereldberoemde homeopaat Farokh J. Master voor een seminar in Nederland. Na verdere uitdieping van dit contact en een tweetal studiereizen, faciliteert de HvNA momenteel een onderzoek naar de verfijning van de Boenninghausen-methode en de wijze waarop deze in Nederland kan worden geïntroduceerd.

Lees verder
11/08/2016

HvNA De 4 natuurkwaliteiten

Al bijna een decennium lang biedt de HvNA de opleiding natuurgeneeskunde aan, gestoeld op de vier natuurkwaliteiten van Renée Koenders en Esther Tenhagen. Met deze methodische vorm brachten zij het holistische karakter in de natuurgeneeskunde terug. Koenders en Tenhagen zijn niet alleen grondleggers van de 4 natuurkwaliteiten, maar ook docenten aan de HvNA. Zij schrijven regelmatig artikelen voor vakbladen. Vorig jaar publiceerden zij een boek over de vier natuurkwaliteiten met de titel ‘Én Simpel Én Complex’.

Lees verder