Uitdagende toekomst Herfst Hbo-niveau Inspirerende studie

Uitdagende toekomst

Herfst

Hbo-niveau

Schrijf je in voor de open dagen

Lees meer...

Inspirerende studie

Nieuws (nieuwsarchief)

09
Dec

Op zaterdag 9 december geeft Martien Brands een nascholing over Polyfarmacie, bijwerkingen en gevaren.

02
Dec

Op zaterdag 2 december geeft Jaap Slegt een nascholing over Fytotherapie: van chronische verkoudheid tot gewrichtsklachten.

26
Sep

Hoofdpijn? Faalangst? Terugkerende infecties? PMS? Vermoeidheid? Niet lekker in je vel? 

Overweeg eens een andere aanpak en meld je aan bij een van onze stagepraktijken!

22
Sep

Leren is leuk! Onze directeur Fred Bekenkamp legt je graag uit waarom leren leuk is.

11
Aug

HvNA De 4 natuurkwaliteiten

Al bijna een decennium lang biedt de HvNA de opleiding natuurgeneeskunde aan, gestoeld op de vier natuurkwaliteiten van Renée Koenders en Esther Tenhagen. Met deze methodische vorm brachten zij het holistische karakter in de natuurgeneeskunde terug. Koenders en Tenhagen zijn niet alleen grondleggers van de 4 natuurkwaliteiten, maar ook docenten aan de HvNA. Zij schrijven regelmatig artikelen voor vakbladen. Vorig jaar publiceerden zij een boek over de vier natuurkwaliteiten met de titel “Én Simpel Én Complex”

11
Aug

HvNA Boehnninghausen methode

Twaalf jaar geleden legde de HvNA contact met wereldberoemde homeopaat Farokh J. Master voor een seminar in Nederland. Na verdere uitdieping van dit contact en een tweetal studiereizen, faciliteert de HvNA momenteel een onderzoek naar de verfijning van de Boenninghausen-methode en de wijze waarop deze in Nederland kan worden geïntroduceerd.

11
Aug

Na een periode van goed overleg vindt op 1 september 2016 de officiële overdacht plaats van de School voor Homeopathie te Amersfoort aan de HvNA. Na 24 jaar de oudste en grootste homeopathie opleiding van Nederland te zijn geweest, was het tijd voor opleidingsdirecteur Gregoir  om met pensioen te gaan en een vervolg voor de opleiding te organiseren.

11
Aug

HvNA Staatscourant btw vrijstelling

Na het voeren van een lange strijd, zijn alle CAM-therapeuten in Nederland met ingang van 1 mei 2016 officieel vrijgesteld van BTW. CAM is een afkorting van Complementary Alternative Medicine en wordt in Nederland ook wel Complementaire Alternatieve Geneeskunde genoemd.

11
Aug

HvNA, nieuwsarchief, Leonie Scheutjens

Oud-student Leonie Scheutjens is geen doorsnee voorbeeld van een hbo-student. Zij stroomde 6 weken na de start in, werkte de eerste 3 jaar nog fulltime, verbouwde haar huis en zette in haar vierde jaar een kindje op de wereld. Door wilskracht en met een duidelijk doel voor ogen rondde zij in 2015 haar 5-jarige opleiding af.