fbpx

Over Ons

HVNA > Over de HVNA

Over de HVNA

Wij zijn de HVNA, sinds 1981. Ontdek je toekomst! Bij ons kies je voor de deeltijdstudie  Natuurgeneeskunde. Ook bieden we nascholingen en lezingen aan. Lees wat we doen, waar we voor staan en waar we goed in zijn. 

ONZE AMBITIE

Anderen op een duurzame en natuurlijke manier gezond(er) maken. Door te werken met de eeuwenoude én moderne, toepasbare systemen van natuurgeneeskunde. 

Hiervoor leiden we onze studenten op tot zelfstandig natuurgeneeskundig therapeut. Die na hun afstuderen direct aan de slag kunnen, onbevooroordeeld waarnemen en oprechte aandacht hebben voor de gehele persoon die voor hen zit. 

+
Jaar ervaring
+
Studenten van toen tot nu
Studiejaren
±
Lesdagen per collegejaar

THERAPEUTISCHE VORMING IN DE PRAKTIJK

Daadwerkelijk een goede therapeut worden die klaar is voor de praktijk. Daar richten we ons op, dankzij de combinatie van vakinhoudelijke kennis en therapeutische vorming. 

Sinds 2012 heeft de HVNA een eigen stagecentrum. In dit centrum:

pastedGraphic.png voer je zelf verschillende grote en kleine opdrachten uit.
pastedGraphic.png werk je vanaf het eerste jaar al samen met echte patiënten.
pastedGraphic.png kijk je mee bij opdrachten van medestudenten en leer je van ouderejaars. 

Het werkelijk voor je ogen zien gebeuren hoe een behandeling gaat en wat er mogelijk is, dat is van onschatbare waarde.

EEN STUKJE GESCHIEDENIS...

De HVNA begon in 1981 als natuurgeneeskundige opleiding. Homeopathie was hier een onderdeel van. In de beginjaren had de opleiding een sterk filosofisch karakter, met bijpassende naam: School voor Natuurfilosofische Geneeskunst.   

In 1988 was het tijd voor vernieuwing: we kozen de naam ‘Hogere school voor Natuurgeneeskunde Arnhem’ (HVNA). In 1995 splitste de opleiding. Er kwamen twee deeltijdstudies: Homeopathie en Natuurgeneeskunde. Door de jaren heen is het beste gebleven, de inhoud is met de tijd meegegaan. 

Eerst volgden de studenten vóór hun opleiding nog een tweejarige propedeuse. Dit veranderde naar één jaar. In 2019 is deze geheel afgeschaft. In 2021 is alleen  Natuurgeneeskunde verder gegaan. Het is een vierjarige beroepsopleidingen op hbo-niveau, met medische basiskennis in de gehele opleiding verweven, waarbij de studenten zich focussen op vakinhoudelijke verdieping.

Ervaren hoe het is om bij ons te studeren?