fbpx

Maak kennis met ons team

HVNA > Over de HVNA > Ons team

ONS TEAM

Maak kennis met… de docenten en andere medewerkers van de HVNA! Wat zij allemaal in huis hebben? Een grote drive en veel ervaring. Zo zijn al onze docenten hbo-didactisch bevoegd en komen ze uit de beroepspraktijk. Alle collega’s stellen zich graag aan je voor. 

Mirjam-Blok

Mirjam Blok

Lichaamsgerichte therapieën, natuurgeneeskunde, stagebegeleider, supervisor

Ik heb zelf ook de opleiding natuurgeneeskunde gevolgd aan de HVNA. De binding met de natuur geeft mij veel rust, ontspanning en inzicht. De natuur én dus ook het lichaam hebben een groot zelfgenezend vermogen: dat is waar ik enthousiast van word. Dat breng ik graag over.

Ik werk in mijn eigen praktijk als natuurgeneeskundige. Ook ben ik drie jaar geleden gestart met het begeleiden de HVNA-stagedagen. Hierdoor werd ik nog meer gemotiveerd om natuurgeneeskunde uit te dragen.

Lesgeven en de interactie met studenten geeft mij veel energie. Ik doe het met veel plezier. Verder vind ik het doorgeven en ontwikkelen van ons vak erg belangrijk.

www.natuurgeneeskunde-etten.nl

Lucia-van-de-Bogert

Lucia van de Bogert

Irisdiagnose

Zowel in Utrecht als Bloemendaal heb ik irisdiagnose gegeven aan de academies natuurgeneeskunde. Met veel plezier en enthousiasme doe ik dat nu aan de HVNA. Mijn drive is om irisdiagnose goed te integreren in de natuurgeneeskundige anamnese.

www.luciavdbogert.nl
foto Natasha

Natasha Eikenhorst

Iriscopie

Natuur en gezondheid gaan hand in hand. Net zoals lichaam en geest. Alles staat in verbinding met elkaar en juist daar schuilt voor mij de kracht van natuurgeneeskunde in.
Mijn NLP achtergrond, mijn kennis van natuurgeneeskunde en iriscopie vormen de basis in mijn praktijk. Zo help ik mensen inzicht te krijgen in de kracht en uniekheid van hun eigen lichaam en leer ik ze verbindingen te leggen en te kijken vanuit een geheel. Prachtig om te zien hoe mensen de regie nemen in hun eigen gezondheid. En daar mag ik bij helpen!!

Samen met Lucia van de Bogert verzorg ik het vak Iriscopie binnen onze opleiding.
Ik neem de eerstejaars studenten mee in de wereld van iriscopie. In dit jaar leggen we de basis voor de verdere verdieping in de vervolg jaren. Vanaf het tweede studiejaar zet Lucia haar kennis en kunde in om iriscopie goed te integreren in de natuurgeneeskundige anamnese. Het verbinden van al deze kennis met het grotere geheel speelt ook bij iriscopie een belangrijke rol.
Gonnie Ente nieuw

Gonnie Ente

Docent Klassieke Homeopathie

Na een zeer positieve ervaring met de werking van homeopathie, begon ik een zoektocht door alle boeken over homeopathie die ik maar kon vinden.
Ik ontdekte dat homeopathie een zeer succesvolle wetenschappelijke geneeswijze is die wereldwijd op grote schaal wordt toegepast.
Wat me verder opviel was dat homeopathie zo ongelofelijk logisch is.

Inmiddels twee opleidingen voor klassieke homeopathie & diploma’s later, heb ik ruim 18 jaar een bloeiende praktijk aan huis.
De interesse voor ziekte en gezondheid en het doel de mens met zijn of haar klachten wezenlijk verder te helpen is wat mij motiveert om dit vak uit te oefenen.
Mark van der Galiën docent_preview

Mark van der Galiën

Voeding, fytotherapie

Als therapeut en docent ligt mijn passie in inzicht geven hoe iemand vitaal en gezond kan worden en blijven. Als iemand zelf weer de regie heeft over de gezondheid, geeft mij dat veel voldoening.

Ik ben zo'n tien jaar werkzaam als hbo-docent voeding en fytotherapie aan diverse opleidingsinstituten. Optimale gezondheid gaat voor mij om balans vinden in activiteit, herstelmomenten, gezonde voeding en leven volgens je natuur. Ik geef met enthousiasme en passie lessen in voeding, fytotherapie en de natuurkwaliteiten.

www.markvandergalien.nl

Anna-Hoekstra

Anna Hoekstra

Bachremedies, fytotherapie, lichaamsgerichte therapieën

Tijdens mijn studie literatuurwetenschappen, geschiedenis en pedagogiek aan de universiteit in Berlijn ontdekte ik mijn passie voor het onderwijs. Sinds mijn studie natuurgeneeskunde is het mijn missie om de natuurgeneeskunde de wereld in te dragen en te laten zien wat natuurlijke geneesmiddelen voor mensen kunnen betekenen.

Ik vind het boeiend om bij ziektebeelden de oorzaken op te sporen, het lichaamseigen zelfgenezend vermogen te versterken en zo de kans te creëren weer in balans te komen. Zelf doe ik dit al tien jaar in mijn eigen praktijk, sinds de afronding van mijn opleiding aan de HVNA. Ook geef ik mijn kennis verder door in trainingen en workshops.

Als docente kan ik mijn passies voor het werken met de kracht van de natuur en het onderwijs met elkaar verbinden. Ik wil de kracht van de natuurlijke geneesmiddelen laten zien, ervaren en de stof helder en inzichtelijk overbrengen. Met als doel: een praktische toepassing.

www.puurgenezen.nl

richard kersten

Richard Kersten

Docent homeopathie

Na mijn opleiding in Hilversum in 1997 ben ik gestart met mijn homeopathie praktijk. Het fundament in mijn werk zijn de boeken van Hahnemann, waarbij het begrijpen van de miasma's een eyeopener zijn geweest in het werkelijk begrijpen van ziekte en gezondheid.

In het lesgeven heb ik een tweede passie gevonden en ik hoop alle studenten net zo enthousiast te maken voor de homeopathie als ik zelf nog dagelijks ben!
Docent Marlous de Klerk

Marlous de Klerk

Fytotherapie, natuurgeneeskunde

Alles draait om harmonie tussen lichaam en geest. Op het moment dat ons lijf even niet meer doet wat het moet doen, is het belangrijk om te kijken of je het zelfgenezend vermogen van je lichaam kunt stimuleren. En dat je kijkt naar wat er voorhanden is in de natuur.

Ik heb een praktijk in Dronten, waar ik werkzaam ben als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut. Centraal in de behandeling staat de harmonie herstellen tussen lichaam en geest, bewustwording van wat je lichaam je probeert te vertellen en hoe je je lichaam kunt ondersteunen bij herstel.

Naast mijn praktijk ben ik docent aan een tweetal opleidingen, onder meer bij de HVNA. Lesgeven is een boeiende aanvulling op mijn praktijk. Mijn passies voor de natuurgeneeskunde, voeding en kruiden komen zo mooi samen.

www.marlousdeklerk.nl

Docent Merel Kolderie Klassiek homeopaat

Merel Kolderie

Homeopathie, stagepraktijk, supervisor

Door zelf de snelle en genezende resultaten door homeopathie te ondervinden kon ik niets anders doen dan het te gaan bestuderen. Mijn kijk op ziekte en gezondheid veranderde hierdoor voorgoed.

Het is mijn wens dat mensen niet meer onnodig ziek hoeven te worden en daadwerkelijk genezen. Enerzijds door goede voorlichting en informatie te bieden om zo mensen te helpen een goed oordeelsvermogen te ontwikkelen. Anderzijds om de juiste genezende behandeling te kunnen geven.

Het overdragen van kennis geeft mij plezier. Ik vind het heel belangrijk om goede toekomstige collega's op te leiden: collega's die op een positieve manier het verschil gaan maken in het leven van patiënten. Graag zie ik de groep homeopaten die eerstelijns kunnen werken groter worden.

www.geneeskracht.eu

Toine-Korthout

Toine Korthout

Anatomie, pathologie, psychopathologie, farmacologie

Toine Korthout behaalde in 1983 het diploma van de Nederlandse Akademie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. In dat jaar startte hij zijn praktijk voor natuurgeneeskunde en startte een jaar later de studie geneeskunde.

Hij behaalde in 1991 het artsendiploma. In 1996 behaalde hij het NAAV-C-diploma van de acupunctuuropleiding voor artsen van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging. In 2012 behaalde hij, samen met collega’s HVNA-docenten het certificaat Pedagogisch-Didactische Bekwaamheid voor docenten in het hbo.

Zijn lessen zijn levendig. Door middel van casuïstiek word je gestimuleerd zelf een casus medisch te doorgronden waarbij er groot belang wordt gehecht aan het signaleren van rode vlaggen.

www.natuurlijkbeter.com

Sada-Landers

Sada Landers

Homeopathie, stagepraktijk, supervisor

Na mijn afstuderen werd mijn passie voor homeopathie nog meer versterkt: tijdens een klinische training in India. Daar zag ik wat homeopathie allemaal kan bereiken, niet alleen bij chronische maar ook bij hevige acute problematiek.

De overtuigende en snelle resultaten hebben een diepe indruk op mij gemaakt. Precies dat wil ik ook graag in de praktijk ervaren en brengen.

Inmiddels ben ik alweer vijftien jaar werkzaam in mijn praktijk in Arnhem. Naast het behandelen van ‘gewone’ ziektes heeft het begeleiden van pre- en postnatale problematiek mijn passie.

Ook is het mijn streven om de homeopathische methode inzichtelijk en helder aan de studenten over te brengen. Door zicht op het eigen handelen te intensiveren is het met iedere casus mogelijk om de eigen kennis en kunde te vergroten. Én zo steeds beter en professioneler te worden.

www.sada.nl

Tamara doc 20200106_115637

Tamara Matheeuwsen

Homeopathie, repertorium

In 2006 ben ik de opleiding tot Klassiek Homeopaat gaan volgen aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. De stage en het afstudeerproject zijn afgerond aan de HVNA te Arnhem en in 2013 ben ik afgestudeerd als Klassiek Homeopaat.

Vanaf dat jaar heb ik ook een praktijk voor klassieke homeopathie. Door de jaren heen heb ik zowel privé als in werk veel ervaring en kennis opgebouwd die te maken heeft met ziekte en/of beperking.

www.homeopathie-nieuwkoop.nl

Monique van Poorten

Monique van Poorten

Docent voeding

Veel mensen willen de regie van hun gezond in eigen hand nemen. Gezond eten, gezond leven. Maar wat is dan precies gezonde voeding? En vooral, hoe hou je het lekker, betaalbaar en ook nog eens smakelijk? Dat is wat ik met passie wil overbrengen aan de studenten en mijn cliënten

Sinds 2006 heb ik een praktijk voor NAET en kPNI in Arnhem-Zuid en vanaf 2010 geef ik les. NAET staat voor Nambrudipad’s Allergie Eliminatie Therapie en valt onder de toegepaste kinesiologie. kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Bij mij staat vooral praktische toepasbaarheid op de voorgrond, met een wetenschappelijke onderbouwing.
Wat misschien wel het belangrijkste is, is dat het inpasbaar moet zijn in het leven van de persoon welke een advies van mij krijgt. Immers, als het niet vol te houden is (qua smaak, financiën, bewerkelijkheid etc.), gaat het niet helpen.

Mijn devies: zorg dat je een doel hebt in het leven, lach veel, knuffel nog meer, beweeg en eet gezond. Mijn doel is tot op hoge leeftijd in goede gezondheid datgene kunnen doen waar ik op dat moment nog zin in heb. Voeding en beweging zijn voor mij onderdelen om dat te bereiken.

www.praktijkmonique.nl

Foto Frans Quirijnen

Frans Quirijnen

Docent Klassieke homeopathie

Ruim 25 jaar geleden koos ik voor een studie Klassieke Homeopathie na een stage-periode als B-verpleegkundige. Ik zocht naar een beroepsuitoefening waarbij de gezondheid van de mens niet onderdrukt wordt, maar juist naar een hoger niveau wordt gebracht. Ik ontdekte al gauw dat het potentieel van homeopathie ongekend is en besloot mijn leven hieraan te wijden.

Goed toegepaste homeopathie kan mensen hun vitaliteit teruggeven waardoor klachten verminderen of verdwijnen en levenslust en scheppingskracht toenemen. Wanneer de algehele gezondheid op een optimaal niveau is, zal er meer weerstand zijn voor toekomstige fysieke en mentaal-emotionele problemen.
Het is mijn streven om de klassieke homeopathie alom erkend te laten worden als een opzichzelfstaande geneeskunst. Daarom zet ik mijn jarenlange praktijkervaring in als docent/opleider bij HVNA. Ik hoop daar aankomende homeopaten in opleiding te mogen inspireren en opleiden.
Dirk-Verhappen

Dirk Verhappen

Lichaamsgerichte therapieën

Ik heb achttien jaar als bewegingsagoog gewerkt binnen diverse gezondheidsinstellingen. Met veel plezier heb ik daar de theorie- en praktijklessen verzorgd.

Tijdens deze periode heb ik mensen begeleid in het ontdekken en aangeven van de eigen grenzen. Én het terugkrijgen of vergroten van vertrouwen in het eigen lijf.

Aan de HVNA volgde ik de vijfjarige opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut. Vanaf 2008 heb ik een praktijk in Eindhoven. Daarnaast geef ik verschillende cursussen over massage en fenomenologie.

www.dirkverhappen.nl

Erik van Woensel

Erik van Woensel

Docent Klassieke Homeopathie

Erik van Woensel heeft vanaf 1977 Klassieke Homeopathie gestudeerd en heeft sinds 1982 zijn eigen praktijk en vanaf 1990 aan diverse opleidingen in Nederland lesgegeven. In 1995 opende hij zijn Educatief Centrum voor Homeopathie dat later Institute of Classical Homeopathy Van Woensel is gaan heten, om ook internationaal seminars te kunnen bieden.

Hij is internationaal vooral bekend vanwege zijn lesgeven aan de International Academy for Classical Homeopathy in Alonissos (Griekenland). Hij begeleidt diverse groepen van zowel beginnende als ervaren homeopaten met hun casuïstiek. Hij publiceert in internationale bladen, en is (co-)auteur van verschillen boeken: Characteristics and Peculiarities, A Compiled Materia Medica - Radar Keynotes , van de serie Classical Homeopathy - Evidence Based Medicine and Case Analysis in Homeopathy . Daarnaast is hij co-auteur van Levels of Health , met Right Livelihood Award–winnaar George Vithoulkas. Gedurende de afgelopen elf jaar heeft hij het team dat het reperorium Synthesis heeft ontwikkeld veel geadviseerd en geassisteerd. Erik van Woensel geeft veel internationale seminars. (www.erikvanwoensel.com).
Door het lesgeven, het schrijven van boeken en onderzoek doen naar de mogelijkheden van klassieke homeopathie wil hij graag de beoefening van het vak homeopathie naar een hoger niveau brengen en de literatuur over homeopathie verbeteren. Om dit te bewerkstelligen heeft hij o.a. in 2007 het Archive for Homeopathy (www.archiveforhomeopathy.com) opgericht.
Processed with VSCO with hb1 preset

Muriël Wagenmans

Directeur, docent homeopathie, praktijkopbouw, supervisor

Door mijn medisch wetenschappelijke opleiding in combinatie met mijn opleiding als homeopaat, heb ik geleerd om ziekte en gezondheid van meerdere kanten te bekijken. Ik houd van helderheid en verbanden leggen, en geef dat ook aan mijn patiënten in mijn praktijk in Arnhem, maar ook aan de studenten! Hierbij maak ik dankbaar gebruik van de Levels of Health van Vithoulkas. Door jou daarin les te geven, kan ik je een belangrijke nuancering tonen (naast het Casus Analyse Systeem). Dit is belangrijk om grip te krijgen op een casus.

Als je dit eenmaal begrepen hebt, helpt het je bij je casemanagement. Zo kun je voor je patiënt en jezelf de belangrijke inschatting maken van de prognose van de behandeling. Dat inzicht zorgt ervoor dat je overzicht houdt: erg prettig tijdens een behandeling!

Sinds het studiejaar 2018-19 ben ik gevraagd de doorstart van de HVNA te coördineren. Sinds die tijd zijn we begonnen veel zaken opnieuw tegen het licht te houden en waar nodig te veranderen en aan te passen aan de moderne tijd. Daarmee gaan we er van uit dat we voorbereid zijn op de toekomst, waarin de HVNA weer een belangrijke rol gaat spelen in het opleiden van volwaardig uitstekende therapeuten.

www.homeo-resonans.nl

Mandy-Paryanto

Mandy Paryanto

Secretariaat

Met veel enthousiasme werk ik voor de HVNA. Ik zorg ervoor dat alles binnen de opleidingen Klassieke Homeopathie en Natuurgeneeskunde opleidingen op rolletjes loopt. Daar zet ik me graag voor in.

Naast mijn functie als secretaresse ben ik twee dagen per week werkzaam als energetisch therapeut.
Rini-Storm

Rini Storm

Voorzitter bestuur

Het is voor mij nooit de vraag of je een ziekte wel of niet kunt behandelen, maar of je de gezondheid van iemand kunt verbeteren. Ziekte manifesteert zich door een gebrek aan gezondheid. Als je gezondheid vergroot, verdwijnt de ziekte.

Sinds het collegejaar 2018-19 ben ik betrokken als voorzitter van het bestuur van de HVNA. Een goed bestuur op afstand zorgt voor borging van het geheel.