fbpx

Ervaringen Natuurgeneeskunde

Ervaringen

Hoe is dat, natuurgeneeskunde studeren? Wat kun je ermee en wat levert het je op? Ontdek de ervaringen van (oud-)studenten. 

“De HVNA staat voor mij voor verbinding, visie en kwaliteit”

Wie: Melanie Gerdes, natuurgeneeskundige
Website: www.OwnYourNature.nl

Geboeid en verbonden

In 2014 ben ik gestart met de opleiding natuurgeneeskunde bij de HVNA. Destijds nog met een propedeuse van twee jaar, waarin we zowel natuurgeneeskunde als homeopathie gedoceerd kregen. Ik was geboeid en verbonden vanaf het begin. 

Life-changing periode

Met zoveel passie en plezier wordt er lesgegeven, ook na de reorganisatie is dat niet veranderd. En dat heeft er met name voor gezorgd dat ik ook vijf jaar lang met veel passie en plezier ben blijven studeren. 

Voor mij is het een life-changing periode geweest (ten goede). Want natuurgeneeskunde is niet iets wat ik alleen maar in mijn therapeutschap uitdraag, het is mijn leven geworden.

Ontdekken van stijl en kracht

De docenten ervaar ik als zeer deskundig, zij hebben allen een eigen praktijk en zijn betrokken en gefocust om mij te ondersteunen in de ontwikkeling tot mijn therapeutschap. Ik voel mij gedragen in het ontdekken en neerzetten van mijn stijl en kracht. 

Verbinding en visie

De HVNA biedt een gedegen basis met de aangeboden vakken en het systeem van de vier natuurkwaliteiten. Een erg mooi en werkbaar systeem om zo persoonsgericht mogelijk te kunnen behandelen. En de HVNA staat voor mij voor verbinding, visie en kwaliteit.

“De opleiding is van hoge kwaliteit”

Wie: Patricia van der Meer
Website: www.meernatuurlijk.nl

Schatkist aan therapieën

In 2018 ben ik mijn praktijk begonnen en ik heb een schatkist aan therapieën die ik in kan zetten. De opleiding is van hoge kwaliteit. Ik deed eerder een hbo-opleiding en deze opleiding aan de HVNA is echt op niveau. Niet zweverig. 

De medische lessen zijn ook op hoog niveau, door de lessen pathologie kan ik zo de rode vlaggen eruit halen. Dit geeft me vertrouwen dat ik goede zorg kan leveren aan mijn cliënten.

Genoeg vertrouwen

Op de HVNA leerde ik therapieën af te stemmen op de specifieke persoon en werkelijk de rode draad eruit te halen. Dit is ook de kracht van de opleiding. Ik ben echt met een grote zak aan tools de praktijk ingegaan en dat gaf me vertrouwen. 

Persoonlijke touch op maat

Voor zelfontwikkeling is er veel ruimte en plaats. Er wordt echt met me meegedacht om mezelf ook te helpen groeien en er is ruimte voor maatlessen en aanpassingen. Juist die persoonlijke touch op maat maakt het zo’n mooie opleiding.

“Therapeutische vorming, de sleutel voor goed hulpverlenerschap”

Wie: Gerlinde Stam, natuurgeneeskundige
Website: www.voedingvoorlichaamengeest.nl / www.kurenmetpassie.n

Dichter bij mijn eigen passie

Meer dan tien jaar verder na mijn afstuderen in juli 2008. Inmiddels heb ik een mooie praktijk opgebouwd waar ik door de jaren heen steeds dichter bij mijn eigen passie ben gekomen: het zelfstandig organiseren en begeleiden van reinigingsweken / vastenweken. 

Gemene deler

Daarbij werk ik graag samen met collega-therapeuten, die allemaal hun eigen unieke kwaliteiten hebben ontwikkeld op het gebied van natuurlijke geneeswijzen. De gemene deler is ons therapeutschap: daar waar je een cliënt ontmoet, een ander mens, ontmoet je ook jezelf. Een boeiend proces dat nooit stopt.

Therapeutische vorming

Op de HVNA neemt het vak ’therapeutische vorming’ een belangrijke plaats in. Voor mij de reden waarom ik voor deze opleiding heb gekozen. Ik had reeds een opleiding en jarenlange ervaring in de reguliere gezondheidszorg en wist hoe belangrijk het contact is tussen hulpverlener en hulpvrager. Die interactie bepaalt voor een groot deel het effect van een behandeling of zorginterventie.

Stevige basis

Zelfkennis, zelfinzicht, bewustwording ten aanzien van het eigen ‘denken, voelen en willen’, heeft me gebracht bij waar ik nu ben. Een natuurgeneeskundige die zowel regulier als complementair kan denken en handelen. Maar die bovenal een ‘open mind’ houdt voor de unieke en dynamische manifestatie van een ziekte of een klacht, in relatie tot de cliënt die de hulp vraagt. Deze stevige basis is gelegd tijdens de opleiding en daar heb ik nog dagelijks plezier van.

“De natuurkwaliteiten lopen als rode draad door de opleiding”

Wie: Esther Verhagen, natuurgeneeskundige

Rode draad

Toen ik aan de HVNA begon met de opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut, voelde het direct als thuiskomen. De natuurkwaliteiten die als rode draad door de opleiding lopen zijn een prachtig handvat en geven daarnaast ook duidelijkheid over jou als therapeut.

In mijn kracht teruggezet

Het docententeam bestaat uit bevlogen docenten die met enorm veel passie en motivatie lesgeven. Ik ben op een fantastische wijze in mijn kracht teruggezet, waardoor ik vol vertrouwen als natuurgeneeskundig therapeut in mijn praktijk aan het werk ben gegaan (onder goede supervisie).

“Naast het vak word je ook aangesproken op je mens-zijn”

Wie: Irene van Zwienen, natuurgeneeskundige
Website: www.innernaturehealth.nl

Volop ruimte

De HVNA voor mij in drie woorden: gedegen. Met passie. Mensgericht. Vanaf het moment dat mijn studie begon aan de HVNA heb ik geleerd om mezelf neer te zetten als natuurgeneeskundige. Met daarbij volop de ruimte om uit te vinden wat voor een natuurgeneeskundige ik wil zijn.

Passie en missie komen samen

Wat ik doe in mijn praktijk? Mensen helpen met het creëren van een krachtige en gezonde levensstijl. Op fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau. Mijn passie en missie komen hierin samen.

Ik heb de HVNA daarom ervaren als een opleiding waarin ik naast het vak ook aangesproken werd op mijn mens-zijn. Voor mij essentieel als je met mensen werkt, en van blijvende waarde in mijn professie en persoonlijke leven.

“De studiebelasting was prima te doen”“Kracht in de therapeutische vorming”

Wie: Maria Flinterman, natuurgeneeskundige
Website: www.bewustgezond.com

Juiste keuze

Ik ben afgestudeerd als natuurgeneeskundige aan de HVNA en werk alweer bijna een decennium met veel plezier in mijn eigen praktijk Bewust Gezond in Wijchen. Het brede van de opleiding natuurgeneeskunde sprak mij aan en bleek een goede keuze te zijn. 

Doorontwikkeling

Ik vind het vak nog steeds even leuk en interessant en blijf mijn kennis verdiepen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingen bij de HVNA. De opleiding ontwikkelt zich verder en het is fijn dat deze kennis via de nascholingen wordt doorgegeven! 

Goede begeleiding

Mijn studietijd heb ik als zeer positief ervaren: goede docenten, leuke medestudenten en de studiebelasting was prima te doen naast mijn parttime werk. Ook in mijn pauzejaar werd ik goed begeleid door de HVNA. 

Stagepraktijk

De koppeling naar de praktijk was voor mij persoonlijk wel een lastige: ik ben direct gestart en dan ben je in één keer therapeut met kennis én je bent ondernemer. Dat de stagepraktijk weer terug is in de opleiding, is dan ook een goede zaak! 

“Gericht op de praktijk”

Joke Anders Ervaring HVNA

Wie: Joke Anders, natuurgeneeskundige
Website: www.jokeanders.nl

Veel gegeven

De HVNA heeft me veel gegeven: qua inzichten en werkmethoden die gericht zijn op de praktijk, met dank aan een paar specifieke docenten. Omdat ik gemakkelijk kan leren, was de studiebelasting voor mij niet hoog. Dit is wel heel individueel heb ik gemerkt, en per situatie anders. 

Dagelijks nieuwe inzichten

Inmiddels heb ik een goedlopende fulltime praktijk waar ik elke dag met veel plezier heenga. In mijn praktijk koppel ik systeemtherapie en iriscopie met natuurgeneeskunde en dit geeft nog dagelijks nieuwe inzichten en behandelmethoden.