fbpx

Waardevol rapport voor de Natuurgeneeskunde

HVNA > Blog > Waardevol rapport voor de Natuurgeneeskunde

Waardevol rapport voor de Natuurgeneeskunde

  • Geplaatst door: Mandy

In december 2021 kwam in Australië een zeer verdienstelijk rapport uit van de World Naturopathic Foundation (WNF) getiteld ‘Naturopathy: Practice, Effectiveness, Economics & Safety’.

Het rapport geeft een uitgebreid en volledig beeld van waar de natuurgeneeskunde op dit moment staat en wat er al bekend is vanuit de laatste 30 jaar aan 2000 gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken. Het is geschreven door een Canadese en twee Australische onderzoekers, dr. Iva Lloyd (ND), dr. Amie Steel (ND, PhD) en dr. Jon Wardle (ND, PhD).

Mark van der Galiën, opleidingscoördinator, docent voeding en fytotherapie bij HVNA-opleidingen, neemt je mee in de hoofdlijnen van dit rapport:

Het rapport van de World Naturopathic Foundation is gericht op beroepsbeoefenaars in de natuurgeneeskunde, maar omvat daarnaast onderwerpen als mind-bodytherapie, leefstijl en yoga, waardoor het voor een bredere groep ook interessant kan zijn. Tevens kan het rapport goed gebruikt worden als onderbouwing
in de communicatie naar beroepsbeoefenaars en beleidsmakers in het regulier medische veld. In het veld van natuurgeneeskunde, dat behoorlijk diffuus is, is een leidraad als dit rapport zeer waardevol.

Het gehele artikel vind je hier.