fbpx

Nascholing

HVNA > Natuurgeneeskunde aan de HVNA > Nascholing Darmmicrobioom voor professionals

Nascholing Darmmicrobioom voor professionals

Je bent therapeut en er melden zich regelmatig cliënten met darmklachten. Je hebt dit wel in je basisopleiding gehad, maar je zou graag nog wat meer handvatten hebben om deze klachten gericht en effectief aan te pakken. In de tweedaagse nascholing Darmmicrobioom voor professionals reis je ‘van mond tot kont’ en leer je over de oorzaken, symptomen en behandeling van veel voorkomende spijsverteringsklachten zoals buikpijn, verstopping, dunne ontlasting, prikkelbare darmsyndroom etc.

De nascholing vindt plaats op vrijdag 2 en 16 december. De locatie van de nascholing wordt je per mail toegestuurd. Er bestaan voor de HVNA verschillende locatie mogelijkheden. De kosten bedragen €265, inclusief twee keer lunch.

Wat ga je leren?

Zomaar kruiden of supplementen inzetten terwijl de voeding en leefstijl niet meegenomen worden, is immers geen behandeling maar een schot hagel in het donker. En wanneer de onderliggende oorzaken niet worden aangepakt, kan iemand levenslang aan de kruiden blijven – maar wordt het probleem uiteindelijk nooit opgelost! We richten ons dus op het herkennen van (de oorzaken van) veel voorkomende darmklachten (ook als je cliënt zelf nog denkt dat er ‘niks aan de hand’ is) én op een behandelingsaanpak bij de bron.

Maar natuurlijk zijn supplementen soms wél zinvol. In deze bijscholing bespreken we dus ook specifieke kruiden, supplementen en probiotica, wanneer die wel of juist niet zinvol zijn, hoe je een goed supplement herkent en hoe je dit het meest effectief inzet. Ook leer je over de mogelijkheid van ontlastingsonderzoeken, welke onderzoeken je eenvoudig, veilig en direct kunt inzetten, en wanneer het zinvol is om door te verwijzen naar een gespecialiseerd darmfloratherapeut

Docent

Nienke Gottenbos is fytotherapeut, darmfloratherapeut en voedingskundige. Ze staat online ook wel bekend als ‘De Groene Vrouw’ en heeft een praktijk sinds 2008, waar darmklachten en ontlastingsonderzoeken centraal staan.

In 2016 schreef ze het boek De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont (volledig herziene versie in 2021) en later De Poepdokter Junior en Gezond van Kop tot Teen (i.s.m. Ralph Moorman & Juglen Zwaan). Nienke staat bekend om haar luchtige, humorvolle lessen waarin ze complexe informatie op een simpele en begrijpelijke manier kan overbrengen.

Nienke Gottenbos De poepdokter

Voorbereiding

Voor deze tweedaagse heb je het boek nodig: De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont (bij voorkeur de herziene versie, eventueel kan de oudere versie gebruikt worden).

Voor vrijdag 2 december is de voorbereiding:

  • hst 1 t/m 3 (druk 2020)
  • hst 1 t/m 3 (oudere verschijningsdatum)

Voor vrijdag 16 december is de voorbereiding:

  • hst 4, 5, 6 en 8 (druk 2020)
  • hst 4, 5, 6 en 7 (oudere verschijningsdatum)

Het nieuwste boek kun je hier aanschaffen.

Ik meld me graag aan!

Lees hier onze algemene voorwaarden (incl. annuleringsvoorwaarden) voor de na- en bijscholingen.

    Wil je graag de nieuwsbrief ontvangen?

    Heb je de algemene voorwaarden incl. annuleringsvoorwaarden gelezen?

    Meer weten over (studeren aan) de HVNA?