HBO niveau Homeopathische middelen Hbo-niveau Middelen zelf maken

HBO niveau

Schrijf je in voor de open dagen

Lees meer...

Homeopathische middelen

Hbo-niveau

Middelen zelf maken

Wat is klassieke homeopathie?

Wat is homeopathie?

De Duitse arts Samuel Hahnemann is na jarenlange praktijkervaring tot de conclusie gekomen dat er behoefte is aan een nieuwe opvatting over geneeskunde.Hij is op zoek gegaan naar de fundamenten achter ziekte en kwam tot de conclusie dat ziekte altijd een gevolg is van een gezondheid die onder druk staat. De onder druk staande gezondheid maakt zich kenbaar door symptomen. Zo kwam hij tot de conclusie dat het behandelen van alleen de ziekte niet voldoende is maar dat het er nu juist ook om gaat om álle symptomen van een patiënt te verzamelen. Zo is het mogelijk een compleet beeld te krijgen van de patiënt en wordt de hele mens behandeld.Door deze zienswijze is het niet meer mogelijk om een medicijn te geven voor een ziekte, maar is het de kunst om een medicijn te vinden voor de zieke. In de homeopathie noemen wij dit individualiseren. Zo kan het zijn dat de ene patiënt met een blaasontsteking een ander medicijn krijgt dan iemand anders met een blaasontsteking.

Genezen
Het resultaat is altijd dat de gezondheidstoestand van de patiënt wordt vergroot ( betere doorbloeding, uitgerust wakker worden, met allerhande externe prikkels kunnen omgaan, lekker in je vel zitten, enz).En natuurlijk moeten de klachten en ziekten ook verdwijnen.

Wat voor medicijnen worden er gebruikt
De medicijnen die de homeopaat gebruikt zijn heel bijzonder ontwikkeld.Het principe achter de homeopathie is dat een stof die bij gezonde personen symptomen kan opwekken, dezelfde symptomen kan genezen bij patiënten.Voorbeeld: een bijensteek kan zwelling, roodheid ,brandende pijnen en angst veroorzaken. Als er nu een patiënt is met bv een gewrichtsontsteking , gezwollen, rood, heet met brandende pijnen dan kan het middel Apis ( gif uit de bijensteek) deze patiënt van de ontsteking genezen.We kunnen natuurlijk niet direct met het bijengif werken, dan zouden we de patiënten nog zieker maken. De homeopathische medicijnen worden bereid door de uitgangsstoffen langdurig te verdunnen en te schudden. De giftigheid verdwijnt, de genezende potentie blijft.De homeopathie is een wereldwijde geneesmethode en beschikt over honderdduizenden beschreven zieken die genezen zijn door een homeopathisch geneesmiddelen. Ook zijn er homeopathische ziekenhuizen waar ernstig zieke mensen worden behandeld.

Hoe werkt een homeopaat?
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen acute en chronische klachten.Bij acute klachten is er een kort vraaggesprek waarna de homeopaat een geneesmiddel op maat gaat zoeken.Bij chronische klachten krijg je een gesprek van ongeveer 1 ½ uur waarin de homeopaat een nauw gezette inventarisatie maakt van jouw klachten en daarnaast zal hij je vragen naar allerhande gewoonten en ziekten uit het verleden. Op grond van deze informatie zoekt de homeopaat een passend geneesmiddel. Het middel wordt daarna meestal naar je opgestuurd.Je rapporteert alle veranderingen in eerste instantie telefonisch zodat de homeopaat kan beoordelen of jouw gezondheid daadwerkelijk aan het herstellen is. Meestal volgt er na 6 weken een nieuwe afspraak. Er wordt dan weer heel precies gekeken naar hoe het genezingsproces verloopt en of er bijgestuurd moet worden.

Is deze therapie iets voor jou?
Deze therapie is voor iedereen geschikt. Kinderen, volwassenen en bejaarden kunnen met hun klacht terecht. Je hebt geen verwijsbrief nodig van de huisarts en als je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt, worden de consulten vaak vergoed (kijk hiervoor onder het kopje vergoedingen).Je kunt een afspraak maken met onze therapeuten als je wilt dat er op een bredere manier naar jouw klacht wordt gekeken. Dit kan bijvoorbeeld zijn als de klachten te vaag zijn of als de huisarts of specialist niets (meer) voor je kan doen. Ook kun je een afspraak maken als je met natuurlijke middelen wilt worden behandeld en als je jouw weerstand en vitaliteit wilt vergroten.

Als je twijfelt of deze therapie iets voor je is, neem dan contact op met één van onze therapeuten. Zij staan altijd voor je klaar om je te helpen.

Ook kun je je opgeven bij onze stagepraktijken of je kunt op bezoek komen als patiënt in onze colleges.
Email facebook twitter LinkedIn