Toelatingscriteria

Vooropleidingen

Om tot onze vijfjarige beroepsopleiding toegelaten te kunnen worden, dien je te voldoen aan één van de volgende eisen:

  • Diploma havo of gelijkwaardig (bij voorkeur) met biologie en scheikunde
  • Diploma vwo (bij voorkeur) met biologie en scheikunde
  • Eerdere hbo-opleiding/mbo-opleiding

Scheikunde

Mocht je te weinig kennis van scheikunde hebben of is het erg lang geleden, dan kan je deelnemen aan de scheikundedag die aan het begin van het cursusjaar wordt gegeven. Deze dag bestaat uit vier lesblokken scheikunde waarin de basisbegrippen aan bod komen. De scheikundedag wordt altijd op een vrijdag gepland. Komend studiejaar is dat op vrijdag 31 augustus 2018 van 10.00 tot 17.50 uur. De kosten hiervoor bedragen € 50,00.

Talen

Goede kennis van de Engelse taal is noodzakelijk, omdat wij ook gebruik maken van Engelstalige literatuur. Passieve kennis van de Duitse taal is een pré, aangezien er incidenteel gebruik gemaakt wordt van Duitstalige literatuur.

De mogelijkheid van toelating kan eventueel besproken worden in een intakegesprek, waarbij de genoten vooropleiding, opgedane ervaring en je motivatie aan de orde komen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de HVNA. Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar info@hvna-opleidingen.nl. Het secretariaat is ook bereikbaar op telefoonnummer 026-3695630.

Contactformulier

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.
Naam *
E-mail *
Telefoonnummer (indien je gebeld wilt worden)
Bericht *