Collegegeld 2018/2019

Een speerpunt van onze opleiding is dat we een helder verhaal vertellen. Dit geldt ook voor het collegegeld en alle bijkomende studiekosten.
Voor het collegejaar 2018/2019 bedraagt het collegegeld € 2.450,00
Dit omvat:

  • een geïntegreerde vijfjarige medische scholing, CPION-geaccrediteerd
  • 29 zaterdagen en 1 praktijkweekend jaarlijks van 9.45 tot 17.15 uur, volledig benut voor intensieve training en scholing, voorwaarde voor een degelijke beroepsopleiding
  • Na vijf jaar ben je klaar voor de start van je eigen praktijk en kun je je aansluiten bij alle beroepsverenigingen in het veld
  • Training in gezondheidsadvies
  • Geïntegreerde vijfjarige therapeutische training, kennis, houding en vaardigheden
  • Verdiepingsweekenden op prachtige locaties
  • Holistisch vormgegeven onderwijs, geen modulair onderwijs
  • Persoonlijke begeleiding
  • Eigen stagecentra waar hetgeen je leert direct in de praktijk wordt gebracht
  • Onderwijs aan een onderwijsinstelling met een leidende positie in Nederland

Het bedrag is exclusief bijkomende studiekosten:

Eenmalig inschrijfgeld:
€ 75,00
Studiebegeleidingsgesprekken:
€ 80,00
Interne stagedagen, per dag*:
€ 85,00
Praktijkweekend:
€ 155,00
Onbeperkt koffie/(kruiden)thee:
€ 45,00
Boeken en leermiddelen (1e jaar):
+/- € 900,00 Kosten nemen na het 2e jaar aanmerkelijk af.
Examengeld (5e jaar):
€ 450,00

* Deze dagen worden verzorgd door eigen docenten en in het eigen stagecentrum van de HVNA. Tijdens het basisjaar loop je twee dagen stage in het eigen stagecentrum: één dag Natuurgeneeskunde en één dag Klassieke homeopathie.

Termijnbetalingen

Het is mogelijk om in termijnen betalen. Je kan kiezen tussen twee tot tien termijnen. Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven welke optie je verkiest. Voor betaling in termijnen wordt € 50,00 aan financieringskosten in rekening gebracht. De betalingsdata zijn afhankelijk van het gekozen aantal termijnen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bij voortijdige beëindiging van het studiejaar is restitutie van het collegegeld niet mogelijk. Uitzonderingen worden beoordeeld door de directie.

Studiefinanciering

De opleidingen in de complementaire geneeswijzen worden tot nu toe nog niet door het Rijk gesubsidieerd. Voor studenten betekent dit dat de Wet Studiefinanciering niet van toepassing is. Wel bestaat de mogelijkheid tot de volgende (gedeeltelijke) financiering:

Belastingteruggave

Alle studie-, leermiddelen- en documentatiekosten kunnen bij de inkomstenbelasting in mindering gebracht worden (met een drempel van € 250,00). De fiscale compensatie is afhankelijk van de persoonlijke financiële omstandigheden. Er dreigt een wet aan te komen dat per ingang van 1 januari 2019 de studiekosten niet meer aftrekbaar zijn. Zodra dit definitief bekend is wordt dit meteen op de site geplaatst.

CWI/Sociale dienst

Sommige CWI’s zijn bereid tot een bijdrage in de studiekosten indien aannemelijk gemaakt kan worden dat de kansen op de arbeidsmarkt toenemen door het volgen van de opleiding.

Stichting Centaurium

De HVNA is lid van de stichting Centaurium. Deze stichting heeft zich tot doel gesteld een opleiding in de natuurgeneeswijzen ook voor (tijdelijk) financieel minder draagkrachtigen mogelijk te maken. Zij beschikt daarvoor over een fonds, dat uit sponsorgelden is opgebouwd. Het is voor de studenten van de HVNA mogelijk om bij Centaurium een renteloos voorschot te vragen vanaf het tweede studiejaar. Voor meer informatie www.stichtingcentaurium.nl

Stichting Neeltje Buis

De Stichting Neeltje Buis is een particulier studiefonds voor tweedekansonderwijs. Het is een studiefonds voor met name financieel minder draagkrachtige vrouwen. Voor meer informatie: www.neeltjebuis.nl

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt over het collegegeld, betalingstermijnen of gerelateerde zaken, neem dan contact op met de HVNA. Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar info@hvna-opleidingen.nl. Het secretariaat is ook bereikbaar op telefoonnummer 026-3695630.

Contactformulier

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.
Naam *
E-mail *
Telefoonnummer (indien je gebeld wilt worden)
Bericht *