Aanmelden als patiënt Natuurgeneeskunde

Wil je patiënt worden in onze stagepraktijk Natuurgeneeskunde?
Dat kan! Er zijn twee mogelijkheden:

Livepatiënt voor een natuurgeneeskundige behandeling

Je komt als livepatiënt twee keer in totaal naar de stagepraktijk. De eerste keer neemt een student een consult (anamnese) bij je af. Via een cameraverbinding kijken maximaal zes studenten en de stagedocent in een andere ruimte met jullie mee. De student zal ook naar je ogen, houding en gelaat kijken (de natuurgeneeskundige diagnostiek). Dit intakeconsult duurt anderhalf tot twee uur.

Na maximaal twee weken ontvang je het behandelplan. Dit door de student gemaakte behandelplan is door de stagedocent goedgekeurd. Er kunnen kruiden geadviseerd worden, maar ook bijvoorbeeld een Bachremedie of voedingsadviezen gegeven worden of een combinatie hiervan. Ongeveer zes weken na het eerste consult kom je langs voor het vervolgconsult. Tijdens dit consult spreek je met dezelfde student en evalueer je wat de therapie heeft gedaan. Er wordt eventueel een lichaamsgerichte behandeling gegeven, dit kan een massage of een lichaamspakking zijn. Vervolgens krijg je een nieuw advies mee voor de komende periode.

Tijdens het gesprek kijken maximaal zes studenten en de stagedocent via een cameraverbinding mee. De camera wordt tijdens de lichaamsgerichte behandeling uitgezet. Dit consult duurt ongeveer een uur. Mocht je hierna nog verder willen met een natuurgeneeskundige behandeling, dan verwijzen we je naar een collega in de buurt.

Wil je je aanmelden als livepatiënt voor een natuurgeneeskundige behandeling? Geef je dan op via het onderstaande contactformulier.

Samengevat ‘Livepatiënt voor een natuurgeneeskundige behandeling’

 • Je komt twee keer naar de stagepraktijk
 • Je ontvangt een natuurgeneeskundige behandeling met leefadviezen, voedingstips, kruidenvoorschrift en/of een Bachremedie
 • Je krijgt (eventueel) twee keer een lichaamsgerichte behandeling
 • Deelname is 35,-, het eventueel gebruik van kruiden betaal je aan de leverancier (ongeveer € 16,00)
 • Professionele begeleiding van onze natuurgeneeskundige docenten
 • Locatie: Arnhem
 • Doelgroep: mensen met gezondheidsklachten tussen 0 en 100 jaar
 • Stagepraktijk is op vrijdagen
 • Een unieke ervaring! Je ziet onze studenten uit het vierde of vijfde leerjaar aan het werk

Livepatiënt voor een dag 

Je komt als livepatiënt een hele dag naar onze stagepraktijk en maakt kennis met het natuurgeneeskundig traject. De dag is gesplitst in twee delen. In een deel neemt een student onder begeleiding van een docent (en in het bijzijn van maximaal zeven andere studenten) een consult (anamnese) bij je af. In het andere deel maak je kennis met de natuurgeneeskundige diagnostiek. Een student kijkt onder begeleiding van een docent (en in het bijzijn van maximaal zeven andere studenten) naar je houding, bindweefsel van je rug, gezicht en ogen. Je bent erbij als een deeldiagnose gesteld wordt. Je krijgt vervolgens van een student een korte lichaamsgerichte behandeling, zoals bijvoorbeeld een massage. Deze dag ontvang je ook leefadviezen en voedingstips. De foto's die van je ogen zijn gemaakt, worden later gemaild.

Wil je een vervolg op deze dag en starten met een natuurgeneeskundige behandeling? Dat kan, je wordt dan begeleid door onze ouderejaars studenten in de stagepraktijk. Zie daarvoor de informatie hieronder over ‘Livepatiënt voor een natuurgeneeskundige behandeling’. Wil je deelnemen aan deze dag en kennismaken met het natuurgeneeskundig traject? Geef je dan op via het onderstaande contactformulier.

Samengevat ‘Livepatiënt voor een dag’

 • Je komt een hele dag naar de stagepraktijk
 • Je ontvangt leefadviezen en voedingstips
 • Je krijgt een lichaamsgerichte behandeling
 • Deelname is gratis
 • Professionele begeleiding van onze docenten Natuurgeneeskunde
 • Locatie: Arnhem
 • Doelgroep: relatief gezonde mensen tussen 0 en 100 jaar, aankomend studenten, geïnteresseerden in de natuurgeneeskunde
 • Stagepraktijk is op woensdagen en vrijdagen
 • Een unieke ervaring! Je ziet onze studenten uit de eerste vier leerjaren aan het werk.

Aanmelden

Wil je je aanmelden als livepatiënt voor de stagepraktijk Natuurgeneeskunde? Vul dan het onderstaande formulier in. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Stagepraktijk Homeopathie

Je kunt je ook aanmelden als livepatiënt voor onze stagepraktijk Homeopathie.

Aanmeldingsformulier livepatiënt Natuurgeneeskunde

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.