fbpx

Ervaringen homeopathie

Ervaringen

Hoe is dat, homeopathie studeren? Wat kun je ermee en wat levert het je op? Ontdek de ervaringen van (oud-)studenten.

“Hier wil je toch meer van weten!?”

Wie: Els Holthuis

Ik straal er van, dit te studeren!

Tijdens de stage heb ik  gezien wat homeopathie kan, dat wil ik ook graag leren bereiken!

Interview met Els

“Als de motivatie er is, gaat het écht vanzelf”

Wie: Christel van Luijn

Mijn leven veranderd

Sinds kort ben ik afgestudeerd als klassiek homeopaat, en wat heeft dit mijn leven veranderd! Toen ik in aanraking kwam met homeopathie wist ik dat ik dit ooit zelf wilde doen. 

Een jaar later startte ik op de HVNA, nadat ik me op de open dag direct thuis en welkom voelde. Dat gevoel is gebleven. Elke zaterdag ging ik vol enthousiasme naar college en elke zaterdag kwam ik weer thuis verrijkt met meer kennis.

Doorgronden

Tijdens de opleiding verdiep je je in wat ziekte en gezondheid nu werkelijk is en daarbij gebruik je je eigen mens- en wereldbeeld. Stap voor stap leer je het vak homeopathie te doorgronden via een methode en vele casuïstiek, ingebracht door enthousiaste docenten met allemaal een volop bloeiende praktijk.

Écht luisteren

Er wordt veel aandacht besteed aan het vak therapeutisch vorming, waardoor je groeit tot therapeut, maar ook een ontwikkeling doormaakt op persoonlijk vlak. Alleen al het oprecht, onbevooroordeeld écht luisteren naar iemand, maakt dat je omgeving al anders op je reageert. Een bijzondere ervaring!

Op een veilige manier groeien

Vanaf het eerste jaar zie je ouderejaars aan het werk in de stagepraktijk, wat bijzonder leerzame dagen zijn. Eenmaal zelf op die stoel, heb ik me als homeopaat voelen groeien door alle feedback die ik op een prettige en veilige manier heb gekregen, van zowel docent als studenten.

Het gaat vanzelf

Ja, het is pittig om de opleiding te volgen met een baan en een gezin, maar als de motivatie er is, gaat het echt vanzelf. Binnenkort start ik met m’n eigen praktijk, ik ben er klaar voor!

“De stagepraktijk van de opleiding vind ik een grote meerwaarde hebben”

Wie: Chantal van ‘t Hullenaar
Website: www.hullenaarhomeopathie.nl

Zoveel te leren

In 2013 ging ik naar de open dag van de HVNA en ik voelde me hier meteen op mijn plek. Er was hier zoveel te leren over natuurgeneeskunde, homeopathie en gezondheid. Ik schreef me in voor de opleiding.

Bevlogenheid

De docenten op de HVNA zijn stuk voor stuk bevlogen en enthousiast. Tijdens de studie heb ik veel praktijkervaring opgedaan. Er worden veel casussen in de lessen besproken. En in de stagepraktijk op school deed ik veel praktijkervaring op. Deze professionele stagepraktijk van de opleiding vind ik een grote meerwaarde hebben.

Eigen visie op gezondheid

In de eerste jaren word je gestimuleerd je eigen visie op gezondheid te ontwikkelen. De casussen worden stap voor stap uitgewerkt met een methodisch analysesysteem. Daar kan ik in mijn praktijk nu nog op terugvallen.

Investering in mezelf

Door de aandacht voor het therapeutschap, de praktijkervaring en de methodische aanpak, geeft de opleiding een goede basis om je eigen homeopathiepraktijk te beginnen. Tijdens de studie heb ik me niet alleen ontwikkeld tot homeopaat, maar ook op persoonlijk vlak. Het is een investering in mezelf geweest.

“Deze verrijkende ervaring van verdieping in het leven gun ik iedereen!”

Wie: Victorine Hamers, klassiek homeopaat
Website: www.hamershomeopathie.nl

Kruispunt

In 2009 stond ik op een kruispunt in mijn leven. Wat doe ik qua werk? Ga ik zo door en blijf ik in de gezondheidszorg, of ga ik iets anders doen? Ik wilde graag in de gezondheidszorg blijven, maar liever op een andere manier. Met meer persoonlijk contact, meer tijd en als resultaat ook werkelijke genezing van mensen.

Meteen overstag

Op de open dag volgde ik een paar korte lessen en hoorde ik het enthousiasme in de toespraak van toenmalig directeur Rini Storm. Ik ging meteen overstag en een paar maanden later zat ik elke zaterdag in de collegebanken en volgde ik lessen natuurgeneeskunde en klassieke homeopathie. 

Zonder ‘moeten’

Vooral de homeopathie greep me. Ik schafte boeken aan, studeerde veel en dat allemaal zonder het gevoel van ‘moeten’ zoals ik dat op de middelbare school en tijdens latere studies ervaren had. 

Energie

Het leek alsof de energie in mij stroomde zodra ik de boeken opendeed. Tijdens de stages proefde ik meer van het vak en zag ik dat de klachten van mensen ook werkelijk verdwenen en er ruimte en tijd was voor de patiënt. Dat was wat ik gezocht had en waarom ik naar de opleiding was gegaan!

Prachtige reis

Ik heb een praktijk in Winterswijk en in Zeist en doe waar mijn hart naar uitgaat: mensen van hun klachten afhelpen en hen een nieuw, gezonder perspectief in het leven geven. Kies voor de HVNA, het zal een prachtige reis zijn!

“Het is een prachtig beroep”

Wie: Eugène van Grinsven, klassiek homeopaat
Website: www.eugenevangrinsven.nl

Geweldig!

De HVNA was voor mij een geweldige opleiding en een mooie tijd. Ik ben in 2003 afgestudeerd en denk en voel nog vaak hoe goed ik als therapeut ben opgeleid. Echt geweldig! Ook qua theoretische kennis was het prima, het was ook meer ‘een van binnen, dan van buiten leren’.

Moeiteloos eigen praktijk starten

Ik werkte tweeënhalve dag per week in loondienst, de rest van de tijd was voor de studie. En dat was genoeg tijd. Je eigen proces, wat je doormaakte, was soms het grootste struikelblok. 

Ik ben na mijn opleiding meteen een praktijk gestart en dat ging eigenlijk moeiteloos. Hoewel ik iets breder was opgeleid, ben ik algauw alleen homeopathie gaan doen. Het is een prachtig beroep! 

“Kracht in de therapeutische vorming”

Wendy Reuser ervaring HVNAWie: Wendy Reuser, klassiek homeopaat
Website: www.reuserhomeopathie.nl

Goede keuze

Eind juni 2007 heb ik de opleiding klassieke homeopathie afgerond op de HVNA. Terugkijkend op de vijfjarige opleiding kan ik concluderen dat het één van de betere keuzes in mijn leven is geweest. 

Therapeutische vorming en groei

Tijdens de opleiding leer je jezelf pas echt kennen. De lessen therapeutische vorming en therapeutische groei vormen een rode draad door de opleiding, ik vind dat daar ook de kracht ligt van de HVNA. 

Haarfijn aanvoelen

Ik ben als persoon behoorlijk gegroeid tijdens de opleiding en juist daardoor voel ik mijn patiënten haarfijn aan. Ondanks het feit dat de lessen op zaterdag plaatsvonden en ik normaal gesproken vier dagen per week werk, was de studiebelasting toch goed te doen. De lesstof is zo fascinerend dat het geen enkele moeite kost om je tot studeren aan te zetten. 

Stap naar eigen praktijk

Doordat je tijdens de opleiding al begint om onder supervisie patiënten te behandelen, is de stap om zelf een praktijk te starten zo gemaakt. Eén maand na mijn afstuderen heb ik mijn praktijk al geopend. Regelmatig volg ik op de HVNA nog bijscholingen en in 2016 heb ik de mkb-opleiding aan de HVNA gevolgd.

“Ik ga nog steeds terug voor nascholingen”

Michelle Manders Ervaring HVNAWie: Michelle Manders, klassiek homeopaat
Website: www.homeopathieinhartenziel.nl

Dit ga ik doen!

Na het lezen van een artikel over homeopathie wist ik gelijk, dit ga ik doen! Op dat moment was het al het begin van de zomer en dus had ik de open informatiedagen gemist.

De juiste beslissing

Na het bestuderen van de website en een korte e-mailwisseling schreef ik me direct in. Vrij snel in het eerste jaar kregen we de introductieweek en eigenlijk wist ik toen al: ja, ik heb de juiste beslissing genomen!

Sfeer

De sfeer die er op de school heerste, kende ik niet van al mijn eerdere opleidingen. Met veel plezier ging ik elke zaterdag naar de HVNA, naast dat ik fulltime werkte en nog een hbo-opleiding moest doen vanuit mijn reguliere werk.

Veel doen, zien en bijleren

Mijn stage pakte groots uit door naar Tanzania te gaan, naar Jeremy Sherr. Super was dat! Samen met mijn andere stages kon ik een begin maken voor mijn eigen praktijk. Homeopathie blijft een vak van ervaring, is mijn mening: veel doen, zien en bijleren. Herhaaldelijk ga ik hiervoor nog steeds terug naar mijn HVNA-roots.