fbpx

Homeopathie

HVNA > Klassieke Homeopathie aan de HVNA

Homeopathie aan de hvna

Je kunt dit leren! Kom bij ons studeren. Wij kijken anders.

Acute of chronische klachten op een snelle, zachte en duurzame manier behandelen: wil jij het verschil maken en vind je de combi van geneeskunde én psychologie interessant? Kies voor onze opleiding Klassieke Homeopathie op hbo-niveau. Dan ben jij in vier jaar een zelfstandig en professioneel klassiek homeopaat!

Per jaar heb je 22-27 collegedagen op de zaterdag en een praktijkweekend.

Wat jij bent: nieuwsgierig en onderzoekend. Ook kun je goed analyseren, in helicopterview én tegelijkertijd in detail kijken. Verder heb je veel verschillende interesses en kwaliteiten. Dit worden straks jouw professionele vaardigheden!

De opleiding Klassieke Homeopathie is écht wat voor jou als je:

  • mensen op een natuurlijke manier duurzaam gezond(er) wilt maken en methodisch wilt begeleiden bij het blijvend versterken van hun zelfherstellend vermogen.
  • ziekte wilt leren begrijpen en vanuit inzicht werken (weten wat je doet én waarom).  
  • oprechte aandacht en tijd wilt hebben voor de gehele persoon die voor je zit: je kijkt veel breder dan naar de klacht alleen (holistische werkwijze).
  • wilt werken met het eeuwenoude én moderne, toepasbare systeem van homeopathie.
  • droomt van werken in een (eigen) praktijk, alleen of samen met andere professionals.

GEEF ER JOUW PERSOONLIJKE TOUCH AAN

Je wordt methodisch opgeleid èn als therapeut getraind. Zo ontwikkel je langzaam maar zeker je eigen stijl in ‘hoe je het doet en waarom’. Zo ben jij er straks helemaal klaar voor om zelf aan de slag te gaan, waarbij je kiest voor een behandeling met één homeopathisch middel tegelijk.

JOUW MOGELIJKHEDEN NA HET AFSTUDEREN:

ZELFSTANDIG ALS THERAPEUT AAN DE SLAG

Een eigen praktijk starten of werken in een groepspraktijk.

JOUW BESTAANDE WERK UITBOUWEN

Je vakkennis integreren in jouw al bestaande werk.

TRAINEN

Voorlichting, cursussen en workshops geven.

WERKEN BIJ EEN APOTHEEK OF GROOTHANDEL

Aan de slag bij een homeopathische apotheek of bij de informatielijn van een homeopathische en natuurgeneeskundige groothandel. 

TEKSTSCHRIJVER WORDEN

Als tekstschrijver werken bij vakbladen. 

VERDER STUDEREN

Homeopathie is een goede basis voor de studie medicijnen of psychologie.

JIJ DRAAGT BIJ AAN EEN GEZONDE EN VITALE LEEFSTIJL VOOR IEDEREEN

Waarom kies je voor de HVNA?

Bij de HVNA zet je gezondheid centraal: hoe kun je dit (blijvend) verbeteren? Hierbij kijk je naar het fysieke en psychische vlak. Je gaat voor preventie en duurzaamheid.  

Je doet ontzettend veel praktijkervaring op, met dank aan het eigen stagecentrum van de HVNA. Hier doe je opdrachten en werk je vanaf het eerste jaar al samen met echte patiënten. 

Doordat je vanaf jaar 1 al therapeutisch getraind wordt in het onbevooroordeeld waarnemen en vanaf jaar 2 in het leren ontdekken van de kern van het probleem, de rode draad, leer je naast alle homeopathisch technische vakken ook heel veel over de therapeutische kant van het vak.

Naast belangrijke homeopathische vakken doe je vier jaar lang een gedegen medische basiskennis op (geaccrediteerd door het CPION). Ook train je belangrijke eerstelijns- en therapeutische vaardigheden.

Doordat de medische vakken geïntegreerd gegeven worden in het programma van de vakinhoudelijke homeopathie vakken, krijgen alle vakken samenhang. Bij Homeopathisch medische training in jaar 1 krijg je geleerd hoe je homeopathisch kunt handelen in acute situaties, maar is dit ingebed in de kennis van het medisch handelen in dergelijke situaties.

Je krijgt college van bevlogen, professionele docenten die allemaal didactisch hbo-geschoold zijn. Bovendien werken zij ook met veel plezier in hun eigen praktijk.

Na de opleiding ben je ook écht klaar voor ‘het grote werk’: je kunt meteen zelfstandig aan het werk als homeopaat of je eigen praktijk starten. 

Met je diploma kun je je aansluiten bij de beroepsverenigingen, waardoor je consulten worden vergoed door zorgverzekeraars.

OPERATIONAL EXCELLENCE

We provide the best value to our customers by continuously refining our processes and cost structure.

Lees verder!

Benieuwd naar de vakken die je krijgt? Ontdek de inhoud van de opleiding.

En lees ook eens de ervaringen van (oud-)studenten.

Schrijf je direct in voor de opleiding Klassieke Homeopathie