Fytotherapie: Hart/bloedcirculatie, van bloeddrukklachten tot ouderdomshart

Zaterdag 15 december 2018

Een van de meest belangrijke orgaanstelsels voor de mens. Het hart vervult immers een functie die direct van levensbelang is. Daarnaast is de circulatie fundamenteel belangrijk voor het leven en het gezond houden van alle delen van het lichaam. Toevoer van belangrijke stoffen, zuurstof en afvoer van toxinen via de bloedbaan. Hart en circulatie is een groot communicatiesysteem in ons lichaam en zwakte of stuwing heeft verregaande consequenties voor alle weefsels en betrokken organen. Daarnaast is er een sterke verbinding met onze levensstijl. Denk hierbij aan gezonde voeding, beweging, ademhaling en stressfactoren.

In deze nascholing staat naast specifieke planten voor hart- en circulatieklachten tevens een aantal klachten die met dit systeem in verband staan centraal. Daarnaast worden aspecten belicht van aanleg of belasting vanuit de constitutie/diathese die een belangrijke rol vervult in de ‘holistische’ benadering van klachten.

Powerpointpresentatie: uitgebreide behandeling van planten, casuïstiek voorbeelden,  betrokkenheid van de constitutie/diathese (Deck) en praktische handvatten vanuit tong- gelaat- en oogdiagnostiek.


Docent

Jaap Slegt is natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd in traditionele Westerse fytotherapie. Hij voert reeds 25 jaar een eigen praktijk en heeft de opleiding gevolgd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. Na zijn afstuderen is hij als docent fytotherapie hieraan verbonden geweest (1992-2009). Naast de specialisatie fytotherapie zijn o.a. voeding, oog-gelaatsdiagnostiek, auriculo- en celzoutentherapie de aanvullende disciplines. Tevens heeft hij medewerking verleend aan bedrijven m.b.t. het beschrijven van fytotherapeutica (KAG regelement) en gepubliceerd in diverse vakbladen. Verdieping wordt gezocht in belastende mentaal/emotionele aspecten achter een klachtenpatroon zodat dit in een therapievoorstel meegenomen kan worden.

Doelgroep

Deze nascholing is geschikt voor iedere therapeut die met traditionele fytotherapie werkt of wil werken in de praktijk. De constitutie/diathese vanuit de oogdiagnostiek is een onderdeel en hulpmiddel in de nascholing als het gaat om 'totaaltherapie'.

Soort nascholing

Natuurgeneeskunde

Kosten

€ 85,00
Je ontvangt een factuur per e-mail die je binnen 14 dagen dient te betalen.

Accreditatie

De accreditatie voor de NWP (bedraagt 3 studiepunten) de VBAG, de BATC, de VNT, FAGT en de LVNG.

Datum en tijd

Zaterdag 15 december 2018 van 10.00-17.00 uur.
Inloop vanaf 9.30 uur.

Catering

Gedurende de dag is er gratis koffie en thee. Tijdens de lunchpauze is er tegen betaling biologische soep verkrijgbaar. Verder zijn er geen overige lunchfaciliteiten.

Locatie

HVNA Opleidngen
Locatie 't Venster, Thomas a Kempislaan 82 Arnhem

Telefoon:06-23069609 / 026-3231182

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmeldingsformulier voor een nascholing

Velden met een sterretje * zijn verplicht om in te vullen.