Uitdagende toekomst Herfst Hbo-niveau Inspirerende studie

Uitdagende toekomst

Herfst

Hbo-niveau

Schrijf je in voor de open dagen

Lees meer...

Inspirerende studie

Erkenning

Je bent na het behalen van het diploma aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem erkend als Klassiek Homeopaat of Natuurgeneeskundig Therapeut.

Wat zijn de mogelijkheden na het afstuderen

  • het starten van een eigen praktijk
  • deelnemen of opzetten van groepspraktijken
  • je vakkennis integreren in het bestaande werk
  • voorlichting en/of cursussen geven

Beroepsverenigingen

Na het behalen van het diploma word je erkend als Klassiek Homeopaat of Natuurgeneeskundig therapeut d.m.v. registratie bij een van de volgende beroepsverenigingen en instituten:

  • de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH)
  • de Nederlandse Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT)
  • de Nederlandse Werkgroep van Praktizijns (NWP)

De zorgverzekeraars vergoeden de consulten van bij deze beroepsverenigingen aangesloten therapeuten.

CRKBO geregistreerd

De opleiding is geregistreerd door het Centraal Register voor Opleidingsinstituten voor Kort (deeltijd) Beroepsonderwijs, het CRKBO. Hiermee geeft het CRKBO aan dat wij voldoen aan hun kwaliteitseisen. De eisen hebben betrekking op onze kwaliteitsprocedures zoals selectiecriteria voor onze docenten, het curriculum, de lesplannen, evaluatie studenten en docenten, begeleiding studenten,  duidelijke eindtermen en examenreglementen, klachtenprocedures, heldere informatie in brochures en op de website en overzichtelijke betalingsvoorwaarden.

BIG wet

In  juni 1992  heeft de 2e Kamer een belangrijke stap naar erkenning genomen door de aanvaarding van de wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Door deze wet is het uitoefenen van de geneeskunst niet alleen voorbehouden aan artsen.

Toekomst van de Klassieke Homeopathie en de Natuurgeneeskunde

Miljoenen Nederlanders maken jaarlijks gebruik van een of andere vorm van complementaire geneeswijzen en dit aantal neemt alleen maar toe. Erkenning bestaat uit het feit dat alle Zorgverzekeraars de consulten en behandelingen vergoeden.

Email facebook twitter LinkedIn