Oriëntatiecursus
editie 2019/2020

Wil je ervaren hoe het is om een dag onze colleges te volgen? Op zaterdag 22 en 29 juni organiseren we een Oriëntatiecursus. Schrijf je in!

Kom naar het
Open College!


Noteer in je agenda: Open Dagen op 23 maart en 15 juni 2019. Geef je alvast op!

Geaccrediteerde nascholingen

Nieuwe accreditaties voor het lopende cursusjaar: medische vakken, natuurgeneeskunde en homeopathie. Meld je nu aan!

Kies je voor onze opleiding, dan kies je voor kwaliteit!

  • Een vier-jarige opleiding op Hbo-niveau
  • Twee richtingen: Homeopathie of Natuurgeneeskunde
  • Homeopathie: 33 zaterdagen en 1 praktijkweekend per studiejaar
  • Natuurgeneeskunde: 29 zaterdagen en 1 praktijkweekend per studiejaar
  • Gekwalificeerde docenten met hbo-didactische bevoegdheid
  • Cpion geaccrediteerd: Medische basiskennis volgens vereiste Plato-eindtermen
  • CRKBO geaccrediteerd 
  • Eigen stagepraktijk
  • Therapeutische vorming geïntegreerd in het hele opleidingstraject
  • Holistisch denkkader

Beroepsopleidingen met visie en perspectief

Wij verzorgen al sinds 1981 een integrale deeltijdopleiding op hbo-niveau tot natuurgeneeskundige of klassiek homeopaat. Onze docenten komen uit de praktijk en hebben een hbo-onderwijsbevoegdheidsgraad waarmee de kwaliteit van het onderwijs gegarandeerd is. De kwaliteit is hoog, de studiebelasting aanzienlijk: er wordt heel wat tijd en toewijding van je verwacht.

Ik ben na mijn opleiding meteen een praktijk gestart en dat ging eigenlijk moeiteloos. — Eugène van Grinsven, klassiek homeopaat

De HVNA leidt op tot erkende, professionele beroepsbeoefenaars, die op verantwoorde wijze zelfstandig en ondernemend in de gezondheidszorg functioneren. Met het diploma kan je je aansluiten bij de beroepsverenigingen waardoor je consulten worden vergoed door zorgverzekeraars. Lees verder over erkenning en accreditaties.

Goede docenten, leuke medestudenten en de studiebelasting was prima te doen naast mijn parttime werk. — Marja Flinterman, natuurgeneeskundige

De colleges vinden plaats op zaterdagen van 9.45-17.15 uur. Er zijn 29 collegedagen en 1 praktijkweekend per collegejaar. Het studiejaar start op de eerste zaterdag van september en sluit af op de laatste zaterdag van juni.

Maak kennis met onze opleiding tijdens het Open College. Je kan dan deelnemen aan minicolleges van een half uur. Zo krijg je een goed beeld van de lessen en docenten. Het Open College wordt gehouden op zaterdag 23 maart en zaterdag 15 juni 2019. Je bent van harte welkom! Neem gerust iemand mee.

Tijdens de opleiding leer je jezelf pas echt kennen, de lessen therapeutische vorming en therapeutische groei vormen een rode draad door de opleiding, ik vind dat daar ook de kracht van de HVNA ligt. — Wendy Reuser, klassiek homeopaat
Wij verzorgen ook een eenjarige opleiding Medische Basiskennis. Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op onze website www.hvna-medischebasiskennis.nl.

Download en verspreid onze flyer voor de opleiding

Download onze flyer als pdf

Patiënten gezocht voor onze eindexamen studenten

Wil jij meer weten over jouw klachten?

Dan kun je kiezen voor een:

Klik dan op de link van je keuze voor verdere informatie en meld je aan voor een consult!

Na je aanmelding wordt er contact met je opgenomen en worden afspraken in onderling overleg gepland.

 

Nieuws

17/10/2018

Lees hieronder het interview met onze oud-studente die een carrièreswitch maakte van radiodiagnostisch laborant in het ziekenhuis naar homeopaat:

Lees verder
26/06/2018

Ook de komende vier jaar is de HVNA opgenomen in het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.
In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Voorafgaand aan de opname in het register heeft de HVNA een intensieve audit moeten ondergaan.

Lees verder
04/05/2018

MijnDiAd

Sinds 2017 heeft de HVNA een samenwerking met MijnDiAd praktijksoftware. De software van MijnDiAd is speciaal ontwikkeld voor een professionele en eenvoudige praktijkvoering voor de complementaire therapeut.

Lees verder
26/09/2017

Hoofdpijn? Faalangst? Terugkerende infecties? PMS? Vermoeidheid? Niet lekker in je vel?
Overweeg eens een andere aanpak en meld je aan bij een van onze stagepraktijken!

Lees verder